Vanuit een warm Paramaribo..
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Robert
03 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo
Gistermorgen hebben we lekker buiten ontbeten op het terras voor ons appartement. Er zit een mooie tuin bij het complex (ongeveer 7 appartementen en het huis van onze huisbaas). Ook lopen er ongeveer 3 honden rond die af en toe even langs komen.
Na het ontbijt kwam mevrouw Durga langs om onze fietsen te brengen. We hebben twee mooie Gazelle fietsen met 7 versnellingen, niet slecht dus. Hierop zijn we naar Boeroeswing, onze stage adres gefietst. Wel even wennen om aan de linker kant van de weg te fietsen. In de praktijk hebben we kennis gemaakt met Monique, fysiotherapeut die samen met Bastiaan in de praktijk werkt. De praktijk ziet er goed uit, het valt wel op dat ze aan uitbreiding toe zijn. Er zijn twee behandelkamers en een kleine oefenzaal met spinningfietsen en een aantal kracht apparaten. Gelukkig is er airco aanwezig!! Maandag om tien uur worden we weer verwacht voor een kennismaking met Bastiaan en het begin van onze stage.
Hierna zijn we doorgefietst naar het centrum, op zoek naar een bank en boodschappen. De afstanden zijn te groot om te lopen maar goed te doen op de fiets. Wel is het erg warm. We hebben even rondgekeken in het centrum en daarna zijn we op zoek gegaan naar een supermarkt. Er zijn hier ontzettend veel Chinese supermarkten, op elke hoek van de straat kun je er bijna 1 vinden. Ze verkopen hier allerlei Nederlandse maar ook veel Chinese producten. Er zit aan het einde van de straat een verse bakker, hier kunnen we lekker verse broodjes kopen.
's Avonds heeft Robert lekker pasta gekookt. Het is hier rond 7 uur donker, de schemering valt heel snel want om kwart over 6 is het nog hartstikke licht. De koude douche begint al te wennen en is zelfs een verademing ’s avonds.
Vanmorgen zijn we na het ontbijt op de fiets Paramaribo gaan verkennen. Eerst hebben we ons even goed ingesmeerd want de zon schijnt hier behoorlijk hard. Robert is gisteren al aardig verband op zijn armen.
We zijn eerst het centrum ingefietst op een hele drukke weg met heel veel auto’s. Dit was erg chaotisch en niet echt leuk. Het stonk er verschikkelijk en overal liepen donkere mensen door elkaar. Het links rijden is nog steeds wennen mede omdat er heel veel eenrichtingsverkeer is. We hebben even pauze gehouden bij de Surinaamse Mac Donalds. Hier hebben ze ook Mc Flurries en volgens Robert zijn ze precies hetzelfde als in Nederland.. Hierna zijn we doorgefietst naar de waterkant. Hier hebben we nog even op een bankje aan de Suriname rivier gezeten.
Ook hebben we vandaag een bezoekje gebracht aan de Palmentuin. Dit is een park met allemaal palmbomen en hutjes waar de lokale bevolking ligt te slapen of stelletjes die er afspreken.
We hebben van de tuinman van mevrouw Durga drie vruchten gekreg en uit de tuin (we moeten haar nog even vragen hoe de vruchten heten). Deze moeten we 2 dagen laten rijpen en dan kunnen we ze opeten. We zijn benieuwd…. Mevrouw Durga heeft aangeboden ons te introduceren bij een buitenzwembad 1 minuut fietsen hier vandaan. Hier kunnen we voor 10 SRD (ongeveer 2,50) de hele dag lekker zwemmen.
Vanavond hebben we afgesproken met Annemarie en Berlinda bij het Vat. Dit is de ontmoetingsplaatst voor stagaires en touristen. Maar eerst gaan we zo even lekker eten…
Liefs van ons
P.s. Bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes, super leuk dat iedereen met ons meeleeft.
P.s. 2 We hebben een site aangemaakt op mijnalbum.nl, hier zullen we snel onze foto’s op zetten.
Liefs van ons
groeten namens spelers en begeleiding NEO A1 -
03 Oktober 2008 - 20:34
Jeuren :
He zonnetjes van me!
Ik kan het er alleen maar mee eens zijn dat de pasta van robert fenomenaal is(chersonissos)!! Succes maandag op de jullie eerste stagedag!
Groetjes vanuit het zonnige Nederland!
ps. Vreemd he dat de mensen daar allemaal zo donker zijn!;) -
03 Oktober 2008 - 21:26
Christine:
Met jullie meeleven?? We zijn stink jaloers!! Maak je ook foto's, Marlene?? -
04 Oktober 2008 - 12:17
Annemiek:
Hé veel plezier daaro! We zullen aan jullie denken als we weer slb hebben :D Succes maandag! -
04 Oktober 2008 - 16:58
Puck:
Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben.
Vanavond nemen wij met alle vrienden een extra glaasje. Heel veel succes maandag.
Wij denken aan jullie. -
04 Oktober 2008 - 17:30
Lou:
Hoi liefjes,
Ben blij voor jullie dat het nu goed is. en dat jullie het al naar jullie zin hebben.
Zou graag even met je bellen, maar doen we volgende week wel even.
Heel veel succes en een hele dikke kus en knuffel van Lou -
05 Oktober 2008 - 18:58
Annemarie:
Hee hebbben jullie al een nummer hier???
En nog wezen zwemmen vandaag? Wij wel.
Tot morgen, gaan we gezellig bij jullie eten!!
Kus -
05 Oktober 2008 - 19:54
Lars:
klinkt allemaal erg goed en spannend!
hopelijk kunnen jullie snel wennen aan de mensen en klimaat. wanneer krijgen jullie een nummer? en robert, wat is je skype adres?
Geniet ervan en alvast heel veel succes met jullie stage!!!!! -
06 Oktober 2008 - 16:42
Ivo:
Heeft me 3 dagen geduurd alle verhaaltje te lezen maar ben eindelijk klaar ben natuurlijk veels te druk hier:p Die heenreis klinkt moet wel een hel zijn geweest! Ik spreek jullie vanavond als het goed is.
Groeten Ivo -
07 Oktober 2008 - 09:42
Marc Langkamp:
He Robert en Marlene,
Alles ok daro. Volgens mij gaat dat wel goed komen. Ik kijk elke week wel ff op jullie site of er weer iets nieuws staat geschreven. Have fun.
Groetjes Marc en Pompoen familie