Bon Bini!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Robert
29 December 2008 | Nederland, Amsterdam
Dit keer een berichtje vanuit Curaçao. We hopen dat jullie allemaal een fijne kerst hebben gehad. Met veel eten, gezelligheid en cadeaus natuurlijk!
Maandagnacht ging de wekker om 3 uur ’s nachts, om half 4 kwam de taxi ons ophalen. De vlucht ging voorspoedig, weinig vertraging gelukkig. Om half 10 waren we er. Ivo kwam ons ophalen vanaf het vliegveld. Nadat we de koffers gedropt hadden zijn we naar Mambo beach gereden en hebben hier lekker de hele dag op het strand gelegen.
Dinsdag heeft Ivo ons het eiland laten zien. Wij roepen, hij rijdt ons er naar toe. Beter kan niet toch? We hebben lekker gereden in de auto. Bezoekje aan Sheta Boca gebracht. Dit is een park met inhammen waar de zee wild op de rotsen knalt aan de noordkust van Curaçao. Super mooi om te zien hoe het water opspat. ’s Middags hebben gezwommen bij grote knip, een van de mooiste stranden van Curaçao. Letterlijk wit strand en een heldere blauwe zee. Hierna zijn we nog even langs de kleine knip en playa Lagun gereden.
Woensdag zijn we naar het Sea Aquarium van Curaçao geweest. Het aquarium viel ons erg tegen (erg slecht onderhouden) maar de dolfijnen en zeeleeuwen show was erg leuk.
’s Middags heeft Marlene met dolfijnen gezwommen. Dit was echt fantastisch. Het was evens spannend of het zou gaan regen, de lucht was hartstikke donker, maar het viel mee gelukkig. Normaal gesproken zwem je per 8 mensen met 2 dolfijnen. Mijn groep van 8 werd opgesplitst in een groep van 6 en een van 2 personen, hierdoor had ik een ‘privé’ dolfijn. Heel bijzonder om naast de dolfijn te zwemmen en te aaien. Prachtige dieren zijn het. Robert heeft ondertussen heel foto’s gemaakt dus die mogen jullie straks allemaal bekijken!
Als afsluiting hebben we samen met Ivo en Collin nog een lekkere cocktail gedronken op Mambo beach.
's Avonds hebben we hier ook kerstavond gevierd. Op het strand tussen de palmbomen met muziek uit de 60's en 70's. Het weer zat niet mee, af en toe een flinke bui. Hierdoor stond iedereen in de modder, lang leven de slippers!
Donderdag, eerste kerstdag, hebben we samen met de rest van het huis ontbeten. Warme croissantjes, broodjes, gekookt eitje, alles erop en eraan. Hierna hebben we gezwommen bij Porto Marie, blauwe zee, wit strand, zon. Wat wil je nog meer met kerst?
’s Avonds heeft iedereen zich uitgesloofd voor het kerstdiner. Gezellig samen gesmuld van verschillende voorgerechtjes, hoofdgerecht en toetje.
Vrijdag, tweede kerstdag, hebben Robert en ik lekker op het strand van Boca Sami ontbeten. Hierna zijn we met het hele huis naar Jan Thiel geweest. Lekker op het strand gelegen, gezwommen en bij Zanzibar aan de bar gezeten. Een bijzondere kerst zo op het strand! De voorspelling van een regenachtige kerst op Curaçao is gelukkig niet uitgekomen, we hebben super goed weer gehad.
Zaterdag werden we wakker met een donkere lucht dus zijn we een dagje naar Willemstad geweest. De hele dag langs alle hoogtepunten gelopen. Wat een mooi gezicht al die gekleurde huisjes aan de haven. Op een paar korte buien na was het toch nog een zonnige dag.
Na Willemstad zijn we nog naar Fort Nassau gereden. Vanaf hier heb je mooi uitzicht op Willemstad en de haven van Curaçao.
’s Avonds hebben we gegeten bij de Kleine Wereld: mixed grill met patat. We hebben letterlijk onze vingers erbij afgelikt. Wat lekker om een keer iets anders te eten dan rijst met kip!
Gisterochtend zijn we om kwart voor 6 opgestaan om de Christoffelberg te beklimmen. Dit is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Curaçao. Een pittig klimmetje van een klein uurtje naar boven. Het laatste stukje was echt klimmen op de rotsen maar het was zeker de moeite waard. We hadden super geluk met het weer, op een paar kleine wolkjes na, een blauwe lucht. Het uitzicht bovenop de berg is echt schitterend. Hierna hebben we nog een rondje gereden in het park aan de overkant, gekeken bij Boca Grandi. Grote inham waar de zee heerlijk wild is en mooi tegen de rotsen opspat.
’s Middags hebben we lekker op het strand, Cas Abou, doorgebracht.
Vandaag hebben we heerlijk op Mambo beach gelegen. Af en toe een wolkje maar toch lekker zonnig. Zoals jullie kunnen lezen brengen we veel tijd door op het strand. We hebben al een aardig bruin kleurtje gekregen hier. De jongens zijn op dit moment een potje aan het kaarten onder het genot van een biertje. We vermaken ons prima hier! Ivo woont in een gezellig huis met leuke mensen.
We wensen iedereen een goed uiteinde en een goede jaarwisseling. 1 januari vliegen we alweer terug naar Suriname. Volgende keer dus weer een berichtje vanuit Paramaribo.
Veel liefs, Robert, Marlene & Ivo
30 December 2008 - 06:24
Christine:
Terwijl ik hier driftig mijn neus snuit (snipverkouden!), lees ik over warme stranden.... ben benieuwd naar de foto's en tot over enkele dagen! -
30 December 2008 - 13:08
Eveline:
Mwaaaaaaaaaah ik ga dood.... als ik mn ogen dicht doe zie ik het zo voor me... Wat prachtiggg(L)
Heb de foto's gezien op je hyves van de dolfijnen!!! Echt super!!!
Geniet nog even van de mooie stranden en het andere eten, en een goede vlucht 1 januari!
Alvast een gelukkig nieuwjaar en tot op msn/hyves/hier:P!
Liefs, ook van Robbie -
30 December 2008 - 14:49
George:
Mooi, weer een vlaggetje erbij op jullie lijstje.
Ik ben vandaag op en neer naar Amsterdam geweest voor m'n Surinaamse visum. Nu beginnen we met inpakken en dan zijn we als het goed gaat nog eerder in Paramaribo dan jullie. Eens zien wie er meer vertraging heeft? Liefs en tot ziens. -
30 December 2008 - 18:15
Puck:
Wat een leven daar.
Terwij hier in de ijzige kou zitten - 10 gr. liggen jullie daar heerlijk op het strand.
Morgen aan de oliebollen en appelflappen, daarna naar de bar. Het nieuwe jaar indrinken. Nog een fijne tijd en alvast een goed begin.
Een dikke zoen van je vrienden en vriendinnen.
31 December 2008 - 10:37
Marita En Bennie:
Leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben samen,een fijne jaarwisseling en goede reis terug naar Suriname -
01 Januari 2009 - 09:52
Rob/Antoinette:
Wens Ivo en iedereen in het huis een goed en gelukkig 2009!
Natuurlijk ook voor jullie. Veel succes met de laatste stagemaand.
Liefs. -
02 Januari 2009 - 16:27
Carlijn:
hey robert en marlene, hoe is het nu in Paramaribo? Hoe was oud en nieuw in Curacao? In ieder geval warmer dan hier ;), heb vandaag al weer geschaatst! Geniet nog van de tijd in Suri en tot mails, kunnen we de recepten even uitwisselen!
liefs, carlijn -
02 Januari 2009 - 18:01
Lydia:
Hey Marlene, hoe is het daar? Ik lees steeds je berichtjes. Je moeder was vandaag in de winkel. Wat leuk dat ze langskomt! Je zal haar wel missen. Hoe staat het met afstuderen? Ik ga ook bijna beginnen! Succes daar. Dikke kus, Lydia.