Alweer een maand hier! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Robert Marlene - WaarBenJij.nu Alweer een maand hier! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Robert Marlene - WaarBenJij.nu

Alweer een maand hier!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Robert

02 November 2008 | Suriname, Paramaribo

Lieve allemaal,

We zitten hier alweer een maand, de tijd vliegt voorbij! We hebben weer een erg leuke week achter de rug.

Donderdagavond hebben we een lezing bijgewoond van een Hindoestaanse doctor (gestudeerd in Nederland, sinds 2 jaar werkzaam in Suriname) uit het ‘Lands Hospitaal (een van de ziekenhuizen in Paramaribo). De lezing was voor de huisartsen gevestigd in Noord-Paramaribo. Hij heeft veel en lang gepraat over de situatie van diabetes in Suriname. We schrikken nog steeds als we horen hoe erg de situatie hier soms is…
Na zijn praatje kreeg Bastiaan (onze stagebegeleider) nog een kwartier de tijd om ons afstudeerproject ‘bewegen op recept’ te promoten. Het is ons wel duidelijk dat het een hele klus gaat worden om dit hier in de praktijk te gaan brengen. Maar we doen ons best!

Gisteren (zaterdag) zijn we vroeg vertrokken. We zijn met een bootje vanaf de centrale markt overgestoken naar Meerzorg, de overkant van de rivier. Hier hebben we een hele leuke route gefietst langs het water, Nieuw-Amsterdam, Mariënburg, Leliëndaal en Alkmaar. Dit zijn allemaal oude plantage dorpen. In Commewijne is het een stuk rustiger dan in de stad. Er wonen hier minder mensen en je ziet veel groen. We hebben in totaal zo’n 60 km gefietst in de brandende zon. Lekker zweten dus! Onderweg hebben we een kokosnoot gekocht bij een fruitkraampje. De mevrouw heeft hem voor ons open gehakt zodat we eruit konden drinken met een rietje.
’s Middags hebben we in Meerzorg meegelopen met een 5 km ‘Fit Walk’. Het thema was ‘Feti Sukri’ oftewel vechten tegen suiker(ziekte). De opbrengst gaat naar een goed doel.
De route ging dwars door Meerzorg. Lekker in de natuur gelopen. We waren binnen het uur over de finish! Hierna hebben we gegeten bij Bastiaan en Saskia. Onze eerste roti!

Vanmorgen zijn we naar een Javaanse markt geweest in Paramaribo-Noord. We hebben hier lekkere papaja, kleine banaantjes, rode bananen, bojo (Surinaamse koek) en casave koek gekocht. Verder lagen er allemaal lokale groenten, fruit, zoetigheid, vis en kippen uitgestald.

Het heeft hier net weer even heel hard geregend. We hebben deze week nog geen regen gehad dus het werd weer tijd. We gaan nu even druk aan de slag voor afstuderen en vanavond gaan we lekker uit eten!

Dit was het weer voor nu. Heel veel liefs van ons

• 02 November 2008 - 22:44

Robbie En Eveline:

Jam jam, we krijgen ook zin in al die lekkernijen van daar!:D

• 03 November 2008 - 15:21

Lou:

Wat zal de tijd daar snel gaan inderdaad!
    Bedankt voor je lieve kaartje en mailtje.. ik heb nu geen tijd om te mailen, dus ff snel een berichtje.
    Morgen weer een lange mail ok schatje.
    Het weekendje met joost was heel leuk en gezellig, dus ben ik blij om.
    Dikke kus voor jou!!!!!

• 04 November 2008 - 13:31

Robert`s Held :

hallo lieve robert en marlene,
    wat leuk om te horen van jullie actieve weekend. ben toch benieuwd wiens initiatief dat was? haha.
    erg mooi daar zeker? klimaat de doen? krijg binnenkort mijn skype headset dus dan snel even skypen!

liefs Lars