Vlinderkwekerij en pom en pastei maken
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Robert
09 December 2008 | Suriname, Paramaribo
Een berichtje uit het nog steeds warme Paramaribo. We hebben gehoord dat het bij jullie koud begint te worden. Sinds vorige week is de kleine regentijd hier begonnen. Het is nog steeds zonnig en warm maar elke middag rond 3 uur begint het kei hard te regenen. Even wennen dus.
Vrijdagochtend hebben we geleerd hoe we ‘Keeks’ (bruine cake) moeten bakken bij Giesela. ’s Avonds hebben we samen met vijf Nederlandse stagiaires Sinterklaas gevierd. Iedereen had iets lekkers gekookt of gebakken (bami, boterkoek, chocolade mouse, bruine cake en de pepernoten ontbraken natuurlijk ook niet). Hierna hebben we een dobbelspelletje gedaan met kleine cadeautjes (thema Suriname). Het was erg gezellig al hadden we allemaal niet echt een Sinterklaas gevoel hier in de tropen…
Zaterdag zijn we samen met Monique (stagebegeleidster) en Steven naar een vlinderkwekerij in Lelydorp geweest. Dit was echt ontzettend leuk. In anderhalf uur wordt je rondgeleid door de kwekerij en zie je alle stadia’s. Van een eitje, rups, popje tot een vlinder. Je mag er rondkijken in de hokken waar de vlinders vliegen. De vlinders zijn redelijk aan mensen gewend hierdoor hebben we mooie foto’s kunnen maken.
Aan het eind van de rondleiding mochten Robert en ik nog een klein schildpadje vasthouden. Naast vlinders worden er ook schilpadden en slangen gekweekt voor de export.
’s Middags hebben we het houten huisje van Monique en Steven bekeken en heeft Steven lekker bruine bonen met rijst voor ons gekookt.
Zondag hebben we pom en pastei leren maken bij Marcel en Polly, zij trainen bij ons in de praktijk. Dit is een typisch Surinaams gerecht, wat vooral op verjaardagen gegeten wordt. Het was erg gezellig en leerzaam. Ik heb alle stappen en ingrediënten goed opgeschreven zodat ik het thuis ook klaar kan maken voor jullie.
De tijd vliegt voorbij, nog maar anderhalve week stage en dan gaan we alweer naar Curaçao. Hier hebben we super veel zin in. Als we terug zijn komen mama, George en Anton alweer.
Veel liefs, Robert en Marlene
09 December 2008 - 20:33
Ketaki:
Hee Lieve Lene!
Heel veel plezier in Curacao!
Kus Ketaak -
09 December 2008 - 20:46
Jos Van Der Hoek:
Ik heb de berichten gelezen en ik ben jaloers op jullie. Wat een prachtige ervaring in een ander klimaat en cultuur.
Groeten van ons allen -
10 December 2008 - 08:28
Antoinette:
Ik verheug mij op de lekkere dingen die jullie straks voor ons kunnen koken!
Nog veel plezier en succes.
Liefs. -
20 December 2008 - 21:13
Marita:
Heel veel plezier samen met Ivo in Curacao,geniet maar lekker van.